Opsummering HOW TO WIN FRIENDS & INFLUENCE PEOPLE

Posted by on January 5, 2016 in salgskurser, salgskursus, salgsuddannelse, Uncategorized | Comments Off on Opsummering HOW TO WIN FRIENDS & INFLUENCE PEOPLE

Vind Venner, Indflydelse og Fremgang Opsummering af Dale Carnegie

HOW TO WIN FRIENDS & INFLUENCE PEOPLE

Indledning

Forfatteren er en utrættelig revisor af sine egne værker og hævder, at vejen til succes og et bedre liv er baseret på en persons ønske om at forbedre sig selv og beherske principperne for menneskelige relationer. For at opnå dette skal læseren overholde de centrale pointer og principper og selv efterleve dem. Bogen er delt op i fire overordnede principper.

Grundlæggende teknikker til at håndtere mennesker

Når man skal skabe relationer til andre mennesker, må man benytte sig af forskellige tilgange, for at få dem til at virke. Hver teknik er afhængig af hvilken situation, man står over for. Vær opmærksom på, at hver gang, der opstår en situation, skal vi være rationelle og kritiske analytikere over for os selv og andre. Man skal altid selv have et sundt og fokuseret sind, når man udfører eller anvender de følgende teknikker over for andre mennesker. De tre teknikker er:

1. Lad være med at kritisere, fordømme eller klage 

Ingen har lyst til at høre deres arbejde blive kritiseret eller, endnu værre, afvist. Der er måder, hvorpå du kan informere folk om dine klagepunkter uden at få dem til at føle sig mindre værdige eller inkompetente. Hvis du er fordømmende over for andre, gør det ikke tingene lettere. I stedet for kan du udvide din horisont og prøve at forstå dem. Ved at kritisere, fordømme og beklage dig åbner du dig selv op for den samme kritik, fordømmelse og beklagelse, du retter mod andre. Det er et simpelt eksempel på den menneskelige natur.

2. Giv ærlig og oprigtig påskønnelse

Når folk komplimenterer eller roser dig for et veludført arbejde, har det altid én bestemt effekt: et stort smil på dit ansigt. Og hvem vil ikke have lyst til at se det? Dog bør komplimenter altid være ledsaget af ærlighed. Ellers vil det overhovedet ikke føles som en kompliment; så er det snarere en fornærmelse.

Oprigtig påskønnelse skaber resultater, hvor kritik og latterliggørelse gør det modsatte. Lad være med at tænke på dine egne bedrifter og dine egne ønsker. Prøv at overveje den anden persons gode egenskaber. I stedet for smiger så giv din ærlige og oprigtige påskønnelse.

3. Væk appetitten hos den anden person 

Det er altid rart at befinde sig i et lokale fyldt med mennesker, der alle føler, at de har ydet et stort bidrag til en succes. Uanset om succesen skyldtes deres egen idé eller ej, så er det godt at få dem til at tænke, at det var dem, der kom på idéen. Det vil få dem til at arbejde hårdere og stræbe efter forbedringer og mere succes. Husk, “Man skal først vække en sund appetit hos den anden person. Den, der kan gøre dette, har hele verden med sig. Den, der ikke kan, går en ensom vej.”

Seks måder til at få folk til at synes om dig

Hvis du benytter og behersker disse seks punkter, vil du overraskes over de fremragende resultater.

 1. 1.          Bliv oprigtigt interesseret i andre mennesker 

Findes der noget bedre at tale om end den person, du taler med? Så snart folk føler, at du er ivrig efter at tale med dem, så åbner de op og begynder at dele informationer med dig. Det er første skridt i udviklingen af relationer: gode samtaler. Gennem gode samtaler kan du få folk til at synes om dig og samtidig få dem til selv at føle sig interessante og vigtige. Hold op med at tale om dig selv og begynd at tale om den anden person.

 • 2.          Smil

 Du når langt med et smil. Det koster ingenting, men det skaber meget. Et simpelt smil gør dagen bedre for folk omkring dig, som måske har fået det forkerte ben ud af sengen. Smilet sender også et budskab om venskab, håb og kærlighed til dem, der måske trænger til det. For en person, der har set et dusin mennesker rynke på næsen, skule eller vende deres ansigter væk, er dit smil som solen, der bryder gennem skyerne.

 • 3.          For alle personer gælder det, at den rareste og      vigtigste lyd på ethvert sprog er personens eget navn.

 At tiltale de mennesker, vi taler med, ved deres navn giver vores budskab til dem mere mening. Et navn tilføjer et personligt præg til samtalen. Det får personen til at føle sig vigtig. Den information, vi giver, eller den anmodning, vi kommer med, får en særlig betydning, når vi bruger individets navn. De tanker, du giver udtryk for, lyder mere betydningsfulde og værd at lytte til.

 • 4.          Vær god til at lytte

 “Folk, der kun taler om sig selv, tænker kun på sig selv, og folk, der kun tænker på sig selv, er håbløst dårligt dannede.” Tilskynd andre til at tale om sig selv. Når du har samtaler med folk, så spørg åbent ind til den person, du taler med. Stil de spørgsmål den anden vil nyde at besvare. Husk på at de fleste mennesker er mere interesseret i at tale om sig selv, end de er i dig.

5.          Tal om den anden persons interesser 

Det gavner begge deltagere i en samtale. Udover at personen kommer til at tale om sig selv, lærer du mere om vedkommende, hvilket er til din fordel. Tal om ting, der interesserer den person, du taler med. Find ud af hvad der gør ham eller hende entusiastisk. Det vil være med til at skabe interesse for dig, netop fordi du viser oprigtig interesse for ham eller hende.

6.          Få den anden person til at føle sig vigtig – og gør det oprigtigt 

Når du taler med folk og stiller dem spørgsmål, viser du dem din interesse. Hvis det bliver gjort ordentligt, kan resultaterne være forbløffende. Ikke alene vil du få folk på din side, men det vil også gøre fuldstændigt fremmede mennesker til dine venner.

Sådan får du folk til at tænke på din måde

Det er et faktum, at alle mennesker kan lide at få deres vilje. Du får altid negative resultater, hvis du er ufølsom over for den måde, en besked bliver leveret på. Uanset hvor godt man har det med sig selv, kan man ikke undgå at andre føler sig sårede, hvis man ikke tager hensyn til deres følelser. Undgå at være selvcentreret under diskussioner eller samtaler, så du ikke overskrider grænsen for, hvad man kan tillade sig at sige. Overdriv dine ideer og få folk til at tro på, at det er til gavn for alle. Det er det første skridt på vejen til at gøre disse tolv principper effektive og succesfulde.

 • 1.          Den bedste måde, at vinde et skænderi på, er ved at undgå det

 

Livet ville være mere simpelt, hvis vi ikke gjorde alting så kompliceret. Du kan ofte undgå risikoen for at skade dine relationer til andre mennesker ved at undgå skænderier. Der er ingen vinder i et skænderi. Ingen af parterne vinder skænderiet, fordi begge forlader det som tabere. På den ene side er taberen af skænderiet allerede taberen. På den anden side vil den, som skyder modparten ned med et bombardement af oprørende synspunkter, ende som taber, ganske simpelt fordi den anden person vil afsky ham eller hende.

 • 2.          Vis respekt for den andens holdninger. Sig aldrig “du tager fejl”

 

En afvisning er som en skurren i ørerne og er noget, de færreste har lyst til at høre. Folk ønsker ikke at få ændret deres opfattelse, i hvert fald ikke fra en anden person, som tvinger sin egen opfattelse igennem. Men det behøver ikke altid at være en dårlig ting, at være uenig med nogen. Det er meget nemmere at tale om problemer, hvis begge parter er afslappede og venlige over for hinanden. Få snakket ud på en god måde. Vær høflig.

 • 3.          Hvis du tager fejl, så indrøm det hurtigt og tydeligt

 

Noget af det sværeste er at blive ramt på sin stolthed. Hvis du ved, at du tager fejl, så  indrøm det med det samme. Derved udviser du ydmyghed, undgår skænderier, forhindrer yderligere fejl og skaber et bedre billede af dig selv.

Hvis du står i en situation, hvor du risikerer at blive kritiseret, så indrøm alle de negative ting, den anden person kunne tænkes at ville sige til dig. Sig det, før den anden.. Der er en stor chance for, at det vil udløse en generøs og tilgivende attitude hos vedkommende, og det vil helt klart formindske chancerne for at begå fejl.

4.          Begynd på en venlig måde 

Hvis du begynder samtalen på en venlig og afslappet måde, vil det være med til at præge samtalens forløb. Undgå at tromle den anden ned. Undgå at bruge metoder, hvor du lægger et stort pres på den anden. Men undgå i særdeleshed at tvinge din mening ned over hovedet på andre. Hvis du holder dig alle disse ting for øje, vil samtalen komme til at foregå i en rolig og afslappet atmosfære. Der er ingen tvivl om, at en behagelig start kan gøre samtalen lang og interessant.

 • 5.          Få den anden person til at sige “ja, ja” med det samme

 

Der findes en teknik, som kaldes den “sokratiske metode” og som er baseret på at få et “ja, ja” svar. Det sker, når enighed opnås. Enigheden viser sig i form af en positiv og behagelig stemning. Lær at blive enig med den anden person. Så er det mere sandsynligt, at den person vil være mere enig med dig.

6.          Lad den anden føre en stor del af samtalen

 Dette vil skabe større interesse for at gøre samtalen længere, og samtidig få den anden person til at føle sig vigtig. Begynd med at tale mindre om dig selv og anstreng dig for at lytte mere. Andre mennesker har måske noget, de gerne vil prale med eller interessante historier at fortælle. Vi vil alle gerne fortælle om vores personlige præstationer, og det er noget, som kan få folk til at tale i lang tid.

 • 7.          Lad den anden person føle at ideen er hans eller hendes

 

Hvis du selv søger efter at få ros, risikerer du at samtalen bliver kompliceret og uproduktiv. Glem dig selv et øjeblik og anerkend andre folks indsats og deltagelse i en specifik opgave. Spørg efter deres mening og bed dem om råd. Det vil få dem til at føle sig vigtigere og mere accepterede. Hvis det er sådan, den anden føler det, vil han eller hun ikke blot føle sig bedre tilpas sammen med dig, men vil også være mere behagelig at tale med og mere samarbejdsvillig.

 • 8.          Prøv oprigtigt på at se tingene fra den andens synspunkt

 

Hvis man forsøger at se tingene fra den anden persons synspunkt, vil man ofte opleve større forståelse. At se tingene fra alle vinkler hjælper både dig og den anden person til at se hele billedet.

9.          Vær forstående over for den anden persons ideer og ønsker

Hvis du udviser sympati over for en anden person, vil det få ham eller hende til at føle, at du ikke kun er interesseret i de fordele, du selv kan opnå ved jeres samtale. Hvis du viser oprigtig forståelse for den andens ideer og ønsker, viser du også at du er oprigtigt interesseret i dem og respekterer dem.

10.  Appellér til de ædlere motiver

Lad vær med at dømme eller have forudindtagede holdninger til andre mennesker. Tænk altid på dem som venner og ærlige personer. Hvis du tænker på denne måde, vil det gøre dig mere interessant for andre.

11.  Dramatisér dine ideer

Hvis du gør dine ideer sensationelle, vil de have større påvirkning på andre mennesker. En god idé, der bliver præsenteret på en god måde, er det, der skal til, for at du får succes både i dine personlige og dine forretningsmæssige relationer.

12.  Gør det til en udfordring

De fleste kan godt lide en god konkurrence. Konkurrencer får folk til at arbejde hårdere og stræbe efter forbedringer på arbejdspladsen. Når først udfordringen er blevet præsenteret, vil den skabe begejstring og folk vil ofte prøve at bevise deres værd over for dig, men også over for sig selv. Det er ved hjælp af en sådan udfordring, at arbejdet i sig selv bliver den motiverende faktor.

Vær en rigtig leder: Hvordan du ændrer på folk uden at fornærme dem eller skabe modvilje

Lederen er et afgørende element i en succesfuld virksomhed. En del af lederens job er at sørge for, at alle gør deres arbejde ordentligt. Det er også lederens ansvar at ændre medarbejdernes arbejdsattituder, så de bliver til alles fordel. Forfatteren opstiller 9 principper, der kan hjælpe lederen til at blive effektiv og succesfuld i disse bestræbelser.

 • 1.          Begynd med ros og oprigtig påskønnelse

Hvis du begynder dagen med ros og komplimenter af folks arbejde, vil det altid skabe en bedre stemning. Når man roser folk, vil de have tendens til at arbejde mere professionelt og effektivt.

 • 2.          Gør kun indirekte folk opmærksomme på deres fejltagelser

 

Kritik bliver ikke altid særlig godt modtaget i en en-til-en situation. Så hvad skulle gøre det bedre, hvis det sker foran mange mennesker? Det gør ikke kun den kritiserede person flov, men falder også tilbage på dig selv, og gør dig til en ufølsom og ubetænksom person. Kritik bør ske privat, hvor du og den anden person kan tale frit men stadig på en rolig og fredelig måde.

 • 3.          Tal om dine egne fejltagelser, før du kritiserer den anden person

Hvis folk hører, at de ikke er de eneste, der begår fejltagelser, bliver det ofte meget lettere at forbedre sig. De får lettere ved at forholde sig til dig, og du vil samtidig blive betragtet som medmenneskelig. Det vil gøre dig mere troværdig og vil få folk til at lytte, fordi de fornemmer, at du ved, hvad du taler om.

4.          Stil spørgsmål i stedet for at give direkte ordrer

Folk har en tendens til at arbejde bedre, hvis de ved, at noget er deres egen idé. Hvis en opgave kun er noget, de har fået ordre til at lave, så udfører de den blot for at følge ordren. Originale ideer bliver ofte efterfulgt af en ekstra indsats og hårdt arbejde.

5.          Lad den anden person komme ud af en situation med værdigheden i behold

Det er altid bedre at fremstå som et aktiv for firmaet end som en, der er ved at blive fyret. Det gør, at personen ikke behøver føle sig flov over for sine kollegaer og tillader ham eller hende at bevare sin stolthed.

 • 6.          Ros den mindste forbedring og ros alle forbedringer. Vær “hjertelig i din billigelse og overdådig i din ros.”

Hver eneste lille gode ting, du ser, skal belønnes med ros eller en kompliment. Det vil få personen til at nyde sit arbejde og tilskynde ham eller hende til at yde en større indsats så I begge to får mere ud af det.

7.          Giv den anden person et godt omdømme at leve op til

Sørg for at personen får den opfattelse, at han eller hun besidder netop de kvaliteter, som virksomheden har brug for. Uanset om personen rent faktisk har kvaliteterne eller ej, så vil alene det, at han eller hun tror, de har dem, få dem til at forbedre disse kvaliteter, og det vil føre til at de rent faktisk kommer til at besidde dem i sidste ende.

8.          Brug opmuntring. Få fejl til at virke som noget, der er nemt at rette

Venlige ord, der opmunter og støtter, gør fejl nemmere at håndtere. På grund af dette kan personen tænke klart og er motiveret til at gøre sit arbejde på en bedre og mere effektiv måde.

9.          Sørg for, at den anden person føler glæde ved at gøre de ting, du foreslår

Få folk til at indse, at dit forslag vil være til gavn for alle. Det vil få folk til at arbejde bedre og producere bedre resultater. Ved at gøre folk glade, behager du dem, og så er de mere tilbøjelige til at gengælde det ved at maksimere effektiviteten. Glade mennesker har en tendens til at udrette mere, end der bliver forventet af dem.

Som leder skal du faktisk forberede dine medarbejdere til selv at blive ledere. Tænk på det som om du kører dem i stilling til at tage over efter dig. Hvis du gør dit arbejde ordentligt, vil du på et tidspunkt blive forfremmet, og hvad vil der så ske med din afdeling? Du er nødt til at forberede dit team til at fungere uden dig, til at lede sig selv.