Grundlæggende teknikker til at håndtere mennesker

Posted by on May 21, 2012 in Sælgertræning, Uncategorized | Comments Off on Grundlæggende teknikker til at håndtere mennesker

Fra: HOW TO WIN FRIENDS & INFLUENCE PEOPLE Dale Carnegie

Grundlæggende teknikker til at håndtere mennesker

Når man skal skabe relationer til andre mennesker, bør man bruge forskellige tilgangsmåder for at få dem til at virke. Hver teknik er afhængig af hvilken type situation, individet konfronteres med. Vær opmærksom på, at hver gang, der opstår en situation, skal vi være rationelle og kritiske analytikere over for os selv og andre. Man skal altid have et sundt og fokuseret sind, når man udfører eller anvender de følgende teknikker i håndteringen af andre mennesker. Disse tre teknikker er:

For en person, der har set et dusin mennesker rynke på næsen, skule eller vende deres ansigter væk, er dit smil som solen, der bryder gennem skyerne.

  1. Lad vær med at kritisere, fordømme eller klage.

Ingen har lyst til at se eller høre deres arbejde blive kritiseret eller, endnu værre, afvist. Der er måder, hvorpå du kan informere folk om dine klagepunkter uden at få dem til at føle sig ringe eller inkompetente. At fordømme dem vil ikke gøre tingene lettere. I stedet for kan du udvide din horisont og forstå dem. Ved at kritisere, fordømme og klage åbner du dig desuden op for selv samme kritik, fordømmelse og klage, der før var rettet mod andre. Det er et simpelt eksempel på den menneskelige natur.

  1. Giv ærlig og oprigtig påskønnelse

Når folk komplimenterer eller roser dig for et veludført stykke arbejde, er det altid lig med en ting, et stor smil på dit ansigt. Og hvem ville ikke have lyst til at se det? Dog bør komplimenter altid være ledsaget af ærlighed. Ellers ville det overhovedet ikke føles som et kompliment; så er det mere en fornærmelse.

Oprigtig påskønnelse får resultater, hvor kritik og latterliggørelse fejler. Hold op med at tænke på dine bedrifter og dine ønsker. Prøv at overveje den anden persons gode egenskaber. I stedet for smiger så giv din ærlige og oprigtige påskønnelse.

  1. Væk en ivrig hungren i den anden person

Det er altid rart at være i et lokale fyldt med mennesker, der alle føler, at de har ydet et stort bidrag, til at noget var succesfuldt. Uanset om den store succes var deres idé eller ej, så er det godt at få dem til at tænke, at det var dem, der kom på idéen. Dette vil få dem til at arbejde hårdere og stræbe efter mere forbedring og succes. Husk, “Først væk en ivrig hungren i den anden person. Ham, der kan gøre dette, har hele verden med ham. Ham, der ikke kan, går en ensom vej.”