Bog Opsummering

Posted by on June 19, 2012 in Uncategorized | Comments Off on Bog Opsummering

Theory U: Leading from the Future as It Emerges

ADRESSERINGEN AF VOR TIDS BLINDE PUNKT

Af: C. Otto Scharmer; Society for Organizational Learning, 2007

I hans nye bog Theory U: Leading from the Future as It Emerges (Cambridge, MA: Society for Organizational Learning, 2007), introducerer Otto Scharmer læserne til en teori og praksis af U processen, baseret på et koncept han har navngivet: ”presencing”. En blanding af ordene ”presence” og ”sensing”, presencing betyder en forhøjet tilstand af opmærksomhed der tillader personer af en gruppe at skifte dennes indre funktionsområde. Når skiftet opstår, begynder folk at operere fra et fremtidigt område af muligheder de føler skal opstå. At være i stand til at lette dette skift, er ifølge Scharmer, essensen af nutidens lederskab. I slutningen af dette Executive Summary, vil du finde en komplet gennemgang af, hvordan Theory U benyttes af interessenter og virksomhedsinnovatorer, samt oplysninger om, hvordan man kan blive involveret med Presencing Institute.

Læs resuméet

Om forfatterne:

Dr. C. Otto Scharmer er en senior foredragsholder ved Massachusetts Institute of Technology og en af ELIAS (Emerging Leaders for Innovations Across Systems) grundlæggere, et fælles lederudviklings initiativ af UN Global Compact, og Society for Organizational Learning (SoL), sammen med førende globale virksomheder, Verdensbanken og NGO’er. ELIAS benytter U processen af presencing til at hjælpe unge ledere med at skabe dybe systeminnovationer for at fremme en mere bæredygtig verden. Han er også en gæsteprofessor ved the Center for Innovation and Knowledge Research ved Helsinki School of Economics.

For forfatter information

Inde I bogens Resume:

Den Store Ide

Tappe Vores Kollektive Kapacitet

Oplysning Af Det Blinde Punkt

Sænke Tempoet højner Forståelsen

Dyb Opmærksomhed og Bevidsthed

U’et: En Fremgangsmåde, Fem Bevægelser

En Ny Social Teknologi

Applikationer

Tappe vores Kollektive Kapacitet

Vi lever I en tid med massive institutionelle fejl, kollektiv skabning af ikke ønskede resultater. Klima ændringer, AIDS, hungersnød, fattigdom, vold, terrorisme, ødelæggelse af samfund, naturen, livet – fundamentet for vores sociale, økonomiske, økologiske og spirituelle velbefindende. Denne tid kræver en ny bevidsthed og en ny kollektiv lederskabs kapacitet for at møde udfordringerne i en mere tilstedeværende, forsætlig og strategisk måde. Denne udvikling af en sådan kapacitet vil tillade us at skabe en fremtid med stor mulighed.

Oplysning Af Det Blinde Punkt

Hvorfor er vores forsøg på at håndtere disse udfordringer så ofte mislykkedes? Hvorfor er vi så låst i så meget hængedynd? Årsagen af vores kollektive svigt er at vi er blinde til den dybere dimension af lederskab og transformationel ændring. Dette ”blinde punkt” eksisterer ikke kun i vores kollektive lederskab, men også i vores hverdag i form af sociale interaktioner. Vi er blinde for den kilde dimension, fra hvilken effektiv lederskab og social handling er blevet til.

Vi kender til en stor del om hvad ledere gør og, hvordan de gør det. Men vi kender ikke meget til det indre sted – kilden, hvorfra de handler. Succesfuldt lederskab afhænger af den kvalitet af vores opmærksomhed og hensigt ledere bringer til enhver situation. To ledere i de samme omstændigheder der gør det samme kan medføre vidt forskellige udfald, varierende fra det indre sted, hvorfra de handler.

Er du interesseret i resten af opsummeringen så skriv til mig på info@salgskurser.info